شيريني پسته اي يكي از شيرينيهاي قديمي و پرطرفدار ايراني است اين شيريني طعم و عطر بسيار خوبي دارد و به واسطه وجود پسته رنگ سبز زيبايي هم پيدا ميكند بافت اين شيريني پوك و شكننده است و داخل دهان آب ميشود. با استفاده از كاترهاي طرح دار متنوع ميتوانيد شكل زيبايي براي اين شيريني ايجاد كنيد.
اين شيريني بخاطر زيبايي خاص و طعم فوق العاده و ماندگاري بالا براي پذيرايي شيريني عيد نوروز و ساير مناسبت ها و مهمانيها بسيار مناسب است. در اكالا بلاگ با طرز تهيه شيريني پسته اي همراه ما باشيد.
مواد لازم شيريني پستهاي:پودر پسته ۱۰۰ گرمپودر قند ۶۰ گرمآرد سفيد قنادي ۱۰۰ گرم حدوديروغن مايع ۶۰ گرمپودر هل ۱ قاشق مربا خوري سر پر
۱- براي شروع كار پودر پسته رو داخل ظرفي بريزين و پودر هل رو بهش اضافه و مخلوط كنيد و بعد پودر قند رو داخل ظرف الك كنيد.
۲- و با بقيه مواد تركيب كنيد و بعد روغن مايع رو به مواد اضافه كنيد و با قاشق مخلوط كنيد. در آخر آرد رو كم كم داخل مواد الك كنيد.
۳- و تا حد امكان با قاشق مخلوط كنيد و وقتي خمير كمي سفت شد و امكان هم زدن با قاشق نبود از دست براي مخلوط كردن استفاده كنيد.
مقدار استفاده از آرد مشخص نيست و بسته به نوع آرد (چون ميزان جذب آرد هاي مختلف با هم متفاوته) ممكنه همه آرد استفاده بشه يا اضافه بياد وقتي خمير نچسبي به دست اومد كه به دست تميز نچسبه كافيه.
نكته مهم در بدست آوردن خمير اينه كه چون پسته يك نوع مغز چرب هست نبايد مواد رو بيش از حد با قاشق يا دست هم بزنيم و مخلوط كنيم چون خمير به روغن ميفته و كيفيت شيريني پايين مياد و چرب و سفت ميشه.
(من داخل شيريني از رنگ خوراكي استفاده نكردم اما اگه رنگ پودر پسته شما كم رنگه و رنگ شيريني تون كم شده ميتونيد از ابتدا مقداري رنگ سبز خوراكي به مواد اضافه كنيد)
۴- خمير رو روي صفحه كار مابين دو كاغذ روغني با وردنه به ضخامت دلخواه باز كنيد و بعد با كاتر دلخواه قالب برنيد.
۵- من از كاتر طرح دار براي قالب زدن استفاده كردم. ولي شما ميتونيد از قالبهايي با طرح ساده و در اندازه كوچيك هم استفاده كنيد.
۶- بعد از قالب زدن به كمك پالت يا چاقو شيريني رو بردارين و داخل سيني فر پوشيده شده با كاغذ روغني بچينيد و داخل فر از قبل گرم شده با دماي صد و هفتاد درجه سانتي گراد به مدت حدودي ده دقيقه الي يك ربع بپزيد زمان در فر هاي مختلف متفاوته و بسته به اندازه و ضخامت شيريني هم متغير هست.
اين شيريني نبايد تغيير رنگ بده پس بهتر هست كه نزديك فر باشيد و مدام شيريني رو چك كنيد وقتي زير شيريني كمي طلايي شد از فر خارج كنيد.
بعد از در آوردن شيريني از فر تا زماني كه كاملا خنك نشده اصلا اون رو جا به جا نكنيد و دست نزنيد چون بسيار شكننده است و خرد ميشه.
بعد از خنك شدن ميتونيد شيريني ها رو از كاغذ روغني جدا كنيد و داخل ظرف در بسته نگه داريد.
اگه از كاتر ساده براي قالب زدن شيريني استفاده كردين ميتونيد مقداري شكلات سفيد رو به روش بن ماري آب كنيد و داخل قيف بريزين و يك طرف شيريني به صورت خط هاي رفت و برگشتي شكلات بزنيد و روي اون قسمت پسته خرد شده بريزيد تا زيباتر ديده بشه.
اين شيريني رو به دور از نور مستقيم خورشيد نگه داري كنيد تا رنگ شيريني عوض نشه و كمرنگ نشه.
اين شيريني بسيار خوشمزه است اميدوارم درست كنيد و لذت ببريد.
نكات تهيه شيريني پستهاي:مهمترين نكته در طعم و عطر اين شيريني استفاده از پودر پسته خالص و پودر هل تازه است.بهترين و خالصترين پودر پسته اوني هست كه توي خونه تهيه بشه براي اين كار پوست سفت پستهها رو جدا كنيد و مغزها رو داخل كاسه اي بريزين و روي پسته ها آب جوش بريزين تا روي اونها رو پر كنه اجازه بدين چند دقيقه بمونه و بعد آبكش كنيد و بعد پوست رويي پسته ها رو به راحتي جدا كنيد.مغزهاي پوست گرفته رو داخل سيني پهن كنيد و در فضاي محيط قرار بدين تا كاملا خشك بشن اما اونها رو مقابل نور آفتاب قرار ندين چون رنگ پسته ها ميپره وقتي پسته ها كاملا خشك شد اونها رو داخل آسياب بريزين و پودر كنيد اما توجه كنيد كه چون پسته يك نوع مغز چربي دار هست.بايد مواظب باشيم به روغن نيفته و حالت پودري خودش رو حفظ كنه براي اين كار پسته ها رو يكجا داخل دستگاه نريزين و به مقدار كم هر بار آسياب كنيد و دستگاه رو يكسره روشن نكنيد چون باعث ايجاد اصطكاك و به روغن افتادن پودر پسته ميشه دستگاه رو مدام خاموش روشن كنيد و به صورت پالس پالس بزنيد تا پسته ها پودر بشن. اگه پوست كندن و خشك كردن پسته براتون سخت و زمان بر هست ميتونيد خلال پسته تهيه كنيد و بعد به نحوي كه ذكر شد پودر كنيد كه باز هم خالص تر و بهتر از پودر پسته بازاريه.براي خوش عطر بودن شيريني بهتر هست كه هل سبز (هل در دو نوع سبز و سفيد در بازار موجود هست كه براي شيريني پزي از نوع سبز استفاده ميشه) رو چند بار آسياب كنيد و از الك ريز رد كنيد و داخل شيريني استفاده كنيد تا بيشترين عطر و طعم رو به شيريني بده و كاملا تازه و خالص باشه.مقدار آرد در اين شيريني حدودي هست و اگه بيش از اندازه اضافه بشه شيريني سفت ميشه و ترك ميخوره و كيفيت خوبي نداره و اگه آرد كم باشه ممكنه شيريني داخل فر شكل خودش رو از دست بده اگه مبتدي هستين و نميتونيد به خوبي مقدار استفاده مناسب آرد رو تشخيص بدين براي اينكه مواد و زحمت تون هدر نره بعد از آماده شدن خمير يك يا دو عدد شيريني رو قالب بزنيد و داخل فر بذارين و بپزين تا از نتيجه اطمينان حاصل كنيد و بعد بقيه شيرينيها رو قالب بزنيد و آماده كنيد.براي اين شيريني بهتر هست كه از سيني رنگ روشن استفاده بشه و از سيني خود فر استفاده نكنيد چون سيني تيره باعث ميشه شيريني خيلي زود تغيير رنگ بده.